Valio Sverige blev Årets samarbetspartner till Matmissionen

På DLFs Höstmöte 11 oktober delade DLF och Matmissionen ut den prestigefyllda ut­märkelsen Årets samarbetspartner till Matmissionen. Enligt juryns motivering har Valio Sverige ”visat att det genom konkret handlande snabbt går att skala upp sitt hållbarhetsarbete och samtidigt förbättra situationen för ekonomiskt utsatta människor.

Genom att engagera hela ledningsgruppen har vinnaren visat att bekämpning av matsvinn är prioriterat i företaget. Mindre än två veckor efter det första studiebesöket hos Matmissionen hade man inrättat en rutin för att motverka svinn i hela produkt­kedjan. På bara ett år har det egna svinnet minskat med otroliga 97 procent.

Årets vinnare är ett inspirerande exempel på hur arbetet med donationer kan integreras i uppföljning, resultatmätning och befintliga flöden.”

Läs mer om Matmissionen och hur ni kommer igång med donationer.

(DLF NEWS)

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News