Magnus Johansson ny VD för Coop Sverige

Magnus Johansson har utsetts till ny VD i Coop Sverige efter Sonat Burman-Olsson som lämnar sin post som VD och koncernchef för företaget.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Magnus, som kommer med lång och gedigen erfarenhet från detaljhandelns samtliga led. Med Magnus får vi in en stark kraft med erfarenhet av ledarskap med fokus på tillväxt och samverkan, säger Coop Sveriges styrelseordförande Tommy Ohlström.

Den 1 januari 2018 kommer Coop Sverige AB att bestå av de centrala affärsområdena Inköp & Kategori, Supply Chain & Logistik, Marknad och Online samt några affärstödjande funktioner, som ska serva hela Coops butiksnät i enhetlig struktur.

– Jag är mycket glad att få uppgiften att fortsätta bygga Coop och ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga en strategi som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt, säger Magnus Johansson.

Sonat Burman-Olsson har varit VD och koncernchef för Coop Sverige sedan maj 2014.

– Coop har genomgått en mycket framgångsrik turn-around under Sonat Burman-Olssons ledning. Nu visar verksamheten åter lönsamhet och ekonomisk stabilitet och Coop går in i en ny fas. Vi tackar Sonat Burman-Olsson för hennes viktiga insatser, säger Tommy Ohlström.

Magnus Johansson har en lång och omfattande karriär från detaljhandeln. Han kommer närmast från uppdraget som VD och koncernchef för Mekonomen och innan dess var han VD för Mekonomen Nordic. Under 2012 och 2013 var han VD för Coop Inköp och Logistik. Han har även arbetat mer än tio år inom Lantmännen, senast som VD för Lantmännen Cerealia.

Magnus Johansson tillträder som VD för Coop Sverige idag den 16 augusti.
(Foto: Coop)
(DLF NEWS)

Dela:
Gillar du artikeln?

.
*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News

Event

DLF-lunch
1 februari, Operaterassen, Stockholm
Innoday
21 mars, Stockholm Waterfront Congress Centre
Årsmöte
16 maj, Berns Salonger, Stockholm
+Visa fler

Kunskap

Dagligvaruhandel
Kundprofiler
Dagligvaruhandel
Kundprofiler
Dagligvaruhandel / Restaurang
Marknads­information
Dagligvaruhandel
Rapporter
Dagligvaruhandel
Index / Marknads­information
Restaurang
Index / Marknads­information
+Visa fler

Academy

Academy
14 november, Grand Central By Scandic, Stockholm
Academy
22 november, FULLBOKAT! Orkla Foods Sverige, Malmö
+Visa fler