Tyska METRO AG förvärvar Johan i Hallen & Bergfalk

Sveriges största foodservicegrossist inom kött, fisk och skaldjur, Johan i Hallen & Bergfalk (JHB) förvärvas av den tyska livs­medelsgrossisten METRO AG. JHB, som idag finns i Sverige och Finland, har drygt 4 000 kunder inom privata restauranger, kedjekunder, hotell och butiker. Omsättningen uppgick i fjol till 2 miljarder SEK. De senaste fyra åren har JHB fyrdubblat omsättningen genom förvärv och kraftig organisk tillväxt. JHB är rikstäckande och har produktion, lager och kontor i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.

I och med förvärvet av JHB utökar METRO sin foodservice delivery-portfölj och tar steget in på den svenska och finska foodservicemarknaden. JHB:s verksamhet ska fortsätta självständigt under det egna varumärket Johan i Hallen & Bergfalk, med bibehållen företagsledning.

”Jag ser fram emot att bli en del i METRO-familjen. Det känns mycket värdefullt att få en långsiktig och stark ägare i ryggen för JHB. Det kommer att bidra till att vi kan fortsätta vara specialisten med hög tillgänglighet och dessutom få tillgång till fler unika produkter,” säger Andreas Göthberg, VD Johan i Hallen & Bergfalk i ett pressmeddelande.

”Johan i Hallen & Bergfalk är en stark matchning för METRO. Sverige och Finland utgör tillsammans den sjätte största foodservicemarknaden i Europa och har den högsta andelen kött- och fiskkonsumtion per capita i Europa. JHB tillför en hög kompetensnivå inom dessa kategorier samtidigt som METRO kan stärka JHB:s inköpsaktiviteter, berika sitt utbud och därmed utöka sin marknadsandel,” kommenterar METRO AG:s VD Dr. Steffen Greubel.

Affären väntas vara slutförd i mitten av maj i år.
(DLF NEWS)

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News