Rekordhög sorterings­effektivitet möjlig med världsunika Site Zero som invigdes igår

Världens största anläggning för sortering av plastförpackningar är nu invigd. Drygt 300 gäster från Sverige och Europa var på plats i Motala när anläggningen Site Zero startades igång av miljö- och klimatminister Romina Pourmokhtari, Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf och Svensk Plaståtervinnings vd Mattias Philipsson.

Site Zero har kapacitet att ta emot 200 000 ton plast­förpackningar per år. Det mot­svarar ungefär den volym som idag sätts på den svenska marknaden. Inför invigningen har man genomfört en testperiod, vars resultat visar att så mycket som 95 procent av de förpackningar som kommer till anläggningen kan sorteras ut för att sedan åter­vinnas i nästa steg. Detta kan jämföras med den tidigare sorterings­kapaciteten på 59 procent. Dessutom kommer Site Zero att kunna sortera ut hela tolv plastsorter istället för fyra, vilket är i världsklass!

– Det är inte utan viss stolthet som vi nu inviger världens största och effektivaste sorteringsanläggning för plast i Motala! DLF är delägare och en av initiativtagarna till Site Zero, vilket är i linje med vårt uppdrag att skapa förutsättningar för en effektiv, innovativ och hållbar dagligvaruindustri, säger Jörgen Friman, vd DLF.

Läs mer om DLFs övriga branschbolag

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News