Ny rapport om europeiska inköpsallianser

Det rör på sig inom de stora europeiska inköpsallianserna – Alidis, AMS, Eurachan och EMD för att nämna några exempel – bland annat när det gäller medlemskapen. En ny rapport från IGD, Institute of Grocery Distribution, spår att fler förändringar är att vänta, inte minst på grund av det rådande ekonomiska klimat som dagligvarukedjorna verkar i. Andra faktorer som påverkar är exempelvis

– låg volymtillväxt och minimal värdetillväxt

– låga inflationsnivåer i nyckelkategorier

– ihållande pris- och marginalpress

Rapporten, An Overview of European Grocery Retail Alliances, (kräver medlemsinloggning) innehåller bland annat även en liten tillbakablick på de närmaste två åren, en presentation av de största grupperingarna och deras medlemmar. I slutet av rapporten listas även ett antal tänkbara framtidsutsikter för inköpsallianserna.

(DLF NEWS)

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News