Klas Balkow blir ny vd för Axfood

Klas Balkow blir från och med mars 2017 ny vd och koncernchef för Axfood AB. Han efterträder Anders Strålman som varit vd sedan 2005.

Klas har tidigare varit vd för Aximage, precis som Axfood ett dotterbolag inom Axel Johnson-koncernen. Han har även haft ledande befattningar i Bredbandsbolaget samt i Procter & Gamble, både i Norden och USA. Klas har även varit engagerad i DLFs branschverksamhet. Sedan 2007 är han vd och koncernchef för Clas Ohlson.

Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson och styrelseordförande i Axfood AB, kommenterar vd-bytet:

– Klas Balkow har mycket goda ledaregenskaper och en lång erfarenhet från handeln. Det kommer att vara en stor tillgång när han nu både ska förvalta och förädla den företagskultur som finns inom Axfood, men också när vi tar tillvara de stora möjligheter som finns i bolaget och i dagligvaruhandeln.

Anders Strålman kom till Axfood år 2000, då som vd för Axfoods lågprissatsning Willys. I november 2005 utsågs han till vd och koncernchef för hela Axfood-koncernen. Strålman kommer att stanna kvar i Axfood i ytterligare två år fram till sin pension, då i rollen som rådgivare till vd.
(DLF NEWS)

Fotograf: Daniel Eriksson

Läs pressmeddelandet

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News