Jonatan Tullberg från Coop blir ny vd för GS1 Sweden

Jonatan Tullberg från Coop blir ny vd för GS1 Sweden. Det skriver GS1 Sweden i ett press­meddelande. Jonatan är 42 år och har lång ledar­erfarenhet från dagligvaru­branschen som försäljnings­direktör och andra kommersiella roller i leverantörs­ledet.

– Jag är mycket nöjd med valet av Jonatan Tullberg till GS1 Sweden. Han är en inspirerande och lyhörd ledare med bred kommersiell erfarenhet från dagligvarubranschen. Hans erfarenhet både från butiks- och leverantörsledet är en stark plattform för jobbet som VD för GS1, säger Magnus Håkansson, styrelseordförande för GS1 Sweden.

De senaste sex åren har Jonatan arbetat för Coop-koncernen som försäljningsdirektör och som ansvarig för utvecklingen av Coops egna varumärken. Han har tidigare haft kommersiella roller hos bland annat Unilever och Procter & Gamble.

– Det har varit fantastiskt lärorika och roliga år på Coop och jag är glad över och ser fram emot att med nya utmaningar fortsätta arbeta med dagligvaruhandeln. När jag fick erbjudandet att bli vd för GS1 Sweden kändes det som ett naturligt nästa steg för mig och en utmaning jag helt enkelt inte kunde tacka nej till, säger Jonatan Tullberg.

Jonatan kommer att efterträda Mattias Rosenlund som är tillförordnad vd sedan vd-bytet i maj 2020. Mattias är även försäljningsdirektör för GS1 och kommer att fortsätta i denna roll. GS1 Sweden ägs av branschorganisationerna Dagligvaruleverantörers förbund, DLF och Svensk Dagligvaruhandel, SvDH.

– Jonatans viktigaste fokus blir att fortsätta den tillväxt- och utvecklingsresa som GS1 Sweden redan är inne på och leda utvecklingen mot ett ännu mer kundorienterat bolag, säger Magnus Håkansson.

Jonatan Tullberg tillträder rollen som ny vd för GS1 Sweden omkring 10 januari 2021.

Läs pressmeddelandet
(DLF NEWS)

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News