ICAs boksluts­kommuniké: E-handeln upp 53 procent under fjärde kvartalet

ICA redovisar ett rörelseresultat på 1 181 miljoner SEK för fjärde kvartalet 2017, medan omsättningen uppgick till 27 845 miljoner SEK. För helåret hamnade rörelseresultatet på 5 220 miljoner SEK (4 518), och omsättningen ökade med 2,7 procent till 106 455 miljoner.

ICAs satsning på e-handel går som tåget, och marknads­ledaren öppnar senare i år ett e-handelslager, eller en så kallad ”darkstore” i Stockholm. Planen är att lagret ska öppna senast under årets tredje kvartal. I slutet av fjolåret erbjöd drygt 200 ICA-butiker e-handel och närmare 600 butiker erbjöd ICA Matkassen. Enligt Per Strömberg kan på sikt 300 – 350 butiker vara uppkopplade mot ICAs e-handelsplattform.

”Vi har en väldigt bra utveckling inom e-handeln där marknaden växer med drygt 20 procent och vi växer med drygt 50 procent,” säger ICA-Gruppens vd Per Strömberg till Nyhetsbyrån Direkt.

Försäljningen av egna märkesvaror fortsätter att öka. Under 2017 lanserade ICA Sverige 560 nya produkter och EMV-försäljningen steg med cirka 6 procent. Andelen EMV av den ackumulerade försäljningen var 24,7 procent, att jämföra med fjolårets 24 procent.

Under 2018 kommer ICA att satsa stort på att utveckla och förstärka sina erbjudanden på måltidsmarknaden samt inom Ekologiskt, Lokalproducerade färskvaror och Prisvärdhet. Man kommer även att fortsätta utveckla sin e-handelskanal, sitt EMV-sortiment samt sina kundspecifika erbjudanden via lojalitetsprogrammet.
Läs ICAs bokslutskommuniké

Fotograf: Jessica Gow/TT

(DLF NEWS)

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News