Här är de nominerade till Årets Dagligvara 2017!

Kycklingbacon från Kronfågel, Pauluns Superknäcke med Chia och NJIEs laktosfria Proteinmilkshake ProPud Choklad. Så heter de tre produkter som är nominerade till Årets Dagligvara. Vilken produkt som tar hem priset avgörs av branschen under Stora Dagligvarudagen (före detta Höstmötet), som arrangeras av DLF och Svensk Dagligvaruhandel den 5 oktober.

– Med årets nominerade till Årets Dagligvara kan vi konstatera att produkter förknippade med hälsa och träning fortsätter att ta marknadsandelar och genererar en god försäljning. Alla tre är starka kandidater och värdiga vinnare, säger Karin Brynell, ordförande för juryn i Årets Dagligvara.

Nomineringarna baseras på uppfyllande av kvantitativa kriterier:

– Produktens försäljning i värde
– Produktens marknadsandel i sin kategori
– Produktens påverkan på hela kategorins tillväxt
– Uppnådd distribution

Därefter gör juryn en kvalitativ bedömning av de produkter som Nielsen tagit fram. Juryn, som består av representanter från handeln och leverantörsledet, värderar också innovationshöjd, hur produkten bidragit till förbättring eller förenkling för konsumenterna och om produkten ser till ett konsumentbehov som inte tidigare var uppfyllt.

Läs mer på www.åretsdagligvara.se, där du hittar information om priset och en beskrivning av hur de nominerade produkterna uppfyllt kriterierna för att bli nominerade.
(DLF NEWS)

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter





På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News