Carrefour inleder samarbete med Coop Trading

Carrefour International Partnership har signerat ett samarbetsavtal med Coop Trading och dess anslutna bolag i Finland (SOK), Danmark (Coop Danmark), Norge (Coop Norge) och Sverige (Coop Sverige). Samarbetet kommer att inriktas på egna märkesvaror och göra det möjligt för de nordiska Coop-bolagen att köpa Carrefours egna märkesvaror inom livsmedel och nonfood, samt vara med och utveckla gemensamma synergier vid produktionen av EMV.

”Vi är mycket glada över att kunna inleda ett samarbete med en ledande partner, som uppvisat stark tillväxt och utmärkt butiksdrift på sina respektive hemma­marknader. Coop kommer helt klart att bli en av våra främsta ambassadörer för Carrefours egna märkesvaror inom dagligvaror och nonfood,” säger Carrefours Executive Director for International Partnerships, Patrick Lasfargues, i ett pressmeddelande från Coop Danmark.

“Med avtalet får vi tillgång till hela Carrefours sortiment och volym. Därmed kan vi fortsätta den resa vi gjort de senaste åren med fler, nya och bättre produkter. Avtalet kommer att innebära att kunderna i de nordiska butikerna får tillgång till ett större utbud av spännande varor”, säger Jan Lundgren, CEO Coop Trading.

Artuu Laine, COO i SOK och styrelseledamot i Coop Trading, ledde förhandlingarna.

“Detta avtal innebär en stor möjlighet att skapa värde för våra medlemmar i de nordiska länderna, och därmed betjäna dem ännu bättre,” säger han.
(DLF NEWS/coop.dk)

Dela:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Jag vill börja prenumerera på DLF News och få nyheter om intressanta rapporter, trender och utvalda nyheter från dagligvaruhandeln!

Kontaktuppgifter

På DLF Service AB värnar vi om en hög nivå av skydd för din personliga integritet. Genom att bocka i rutan, samtycker du till att vi behandlar personuppgifter om dig i enlighet med vår integritetspolicy. För mer information gå in på www.dlf.se/integritetspolicy.

*Prenumerationen är kostnadsfri och öppen för alla

DLF News