introduktion till dagligvarubranschen

E-learning

Välkommen till den här utbildningen, som tagits fram av DLF, Svensk Dagligvaruhandel och ECR Sverige. Den är tänkt att möta leverantörernas och handelns behov av gemensamma grundläggande kunskaper om dagligvarubranschen.

Utbildningen finns nu tillgänglig i en ny version, där fakta, guider och manualer har uppdaterats, och en hel del helt ny information har tillkommit.

Oavsett om du är ny i branschen eller har varit med ett tag, får du värdefull kunskap om bland annat hur marknaden och försäljningskanalerna ser ut, vilka branschgemensamma bolag och handelsaktörer som finns, och inte minst vad du bör ha koll på vid en produktlansering.

Övergripande kursinnehåll

– Marknaden och aktörerna

– Produkt, förpackning och lastbärare

– Artikelinformation och kvalitetssäkring

– Planering och lansering

Kursen tar i genomsnitt 45 minuter att genomföra. Du kan närsomhelst ta en paus och återkomma till samma ställe vid ett senare tillfälle. När du har slutfört kursen har du möjlighet att ladda ner ett kursintyg.

Du som har påbörjat och pausat den första versionen av utbildningen, kan gå in i den nya versionen via samma inlogg som tidigare, du börjar då om från början och får ta del av alla uppdateringar.

För att nyregistrera dig till kursen loggar du in på Mina sidor och klickar på rubriken ”E-learning” i menyn till vänster. Har du inget inlogg til Mina sidor ännu skaffar du det enkelt här.